Gek? Goud!

Iemand koopt wat op internet. Het is niet helemaal zoals gewenst. Terugsturen is duurder dan het ongebruikte product. De verkoper vraagt of je het wil vernietigen. Kan het nog gekker?

Iemand koop wat, heeft er veel plezier ervan. Een klein onderdeeltje gaat kapot. Het vervangen ervan kost meer dan een nieuw product dus je kunt het maar beter weggooien. Nog gekker?

Iemand heeft een parkeerplekje. In het centrum van Gouda in de buitenlucht, de vraagprijs 35.000 euro. In Hongkong 12,5 m2 in een parkeergage 874.000 euro. Kan het nog gekker?

Iemand heeft een huis zichtbaar intensief gebruikt en duidelijk verouderd. De makelaar verkoopt het voor het dubbele waarvoor het ooit is gekocht. Nog gekker?

Iemand heeft een “historisch tiny-house in de prachtige binnenstad van Gouda”. Twee lagen met een totaal oppervlakte van 16m2. De vraagprijs? 100.000 euro. Kan het nog gekker?

Iemand heeft een normaal rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid. Met een tuin van 100m2 en een woonoppervlakte van 150m2. Vraagprijs 1,5 miljoen euro. Zijn we allemaal gek geworden?

Nee hoor, de spaarrente nadert de nulgrens. Maar stop je geld in een huis… De huizenprijzen zijn in 2019 gestegen met circa 7 procent. Kostte een gemiddelde koopwoning in de jaren 90 nog evenveel als 4 tot 5 keer het modale jaarsalaris, nu is dat 8 à 9 keer.

En jij? Mocht je nog interesse hebben in het tiny-house in Gouda centrum? Helaas; verkocht.