Binnen budget toch een mooie ruime woning

Jaren 30 woning moderniseren of conserveren?

Dit project betreft een jaren 30 woning in Gouda. Het klinkt bekend in de oren. Zo’n leuke jaren 30 woning. Een beetje gedateerd maar wat wat een sfeer….Het badkamertje op de verdieping is wel klein voor het gezin met 2 kinderen en ook de isolatie laat wat te wensen over maar ja….voor die prijs.

Aan ons de mooie taak om eens met een frisse blik er na te kijken.

Want je ziet het vaak: het kleine badkamertje word vergroot met een klein bouwwerkje op het balkon de isolatie wordt uitgerold tegen het dakbeschot en in de kruipruimte en om nog iets meer ruimte te hebben word de plek van de zoldertrap bij de slaapkamer getrokken. De trap naar zolder komt dan boven de trap naar de 1e verdieping. De aanbouw op de begane grond komt als we weer geld hebben….
Onze opdrachtgever vroeg of het ook anders kon……

Onze aanpak

Waarom een bestaande badkamer (met het leidingwerk) slopen? Laat lekker staan; nieuwe tegels en sanitair doet al wonderen. Waarom het geld niet besteden aan een tweede badkamer op de zelfde laag of op zolder. Wellicht iets duurder maar of dat “bad ruimte” creëert!
Dan die trap oké hij lijkt niet logisch te staan maar dat valt bij nader inzien wel mee. Dus hier pakken we onze winst; geen kosten van een nieuwe trap en minder warmte verlies (bij de twee trappen boven elkaar kan de warmte makkelijk naar de zolder “verdwijnen”. Een klein aanbouwtje kost om diverse reden veel (de vierkante meter prijs ligt dan erg hoog). Voor het zelfde geld (en vaak voor minder) kun je meer vierkante meter realiseren door het plaatsen van een grote dakkapel. Ook bij deze jaren dertig woning was de dakhelling laag (circa 40 graden) en dat betekend veel hoogte winst door het plaatsen van een dakkapel. We hebben nu al twee keer winst te pakken: meer vierkante meters voor minder geld en minder isolatie tegen het dakbeschot…..