Er warmpjes bijzitten…

Een jonger stel had een jaren 50 appartement gekocht. Twee fijne slaapkamers, een leuke woonkamer, een aparte keuken en een royale badkamer. Aardig uitgeleefd door “oma”, maar toch. Een nieuw kleurtje, een nieuwe keuken, dat moderniseren lukte allemaal wel. Maar het moderniseren / verduurzamen van de installaties was toch een ander verhaal. Of ik er eens naar wil kijken.

Vrijblijvend heb ik mijn advies gegeven. De eerste stap is altijd isoleren, isoleren en nog eens isoleren. Dus dat was mijn eerste advies. Daarna komt ventilatie en als laatste kijken we naar de (overige) installaties. Uiteraard moet dit wel goed gecombineerd worden. De ventilatie bestond uit roosters boven de ramen, een verouderde centraal afzuigsysteem (met een zogenaamde MV box) en een wasemkap die rechtstreeks naar buiten afzoog.

De roosters konden in dit geval niet worden verwijderd. Dus alleen in de centrale afzuiging kon nog “duurzaamheidswinst” worden behaald. Mijn advies was het plaatsen van een ventilatie warmtepomp als centrale afzuiging.

Tenslotte wat te doen met de verouderde CV ketel? Deze deed het nog goed. Om het niet onnodig duur te maken was mijn advies te kiezen voor laagtemperatuur verwarming en deze aan te sluiten op de CV ketel.

Wil jij je huis verduurzamen maar weet je niet hoe? Neem dan eens vrijblijvend contact op.

Mijn naam is: (verplicht)