Ontwerp voor een nieuwe keuken

De opdrachtgever is een ouder stel. Ze hebben eindelijk de plek gevonden waar ze wilde wonen. Een mooie locatie in een Goudse buitenwijk. Maar de woonkamer is nog niet naar wens. Dit hield hen tegen om de woning te kopen. Aan mij de vraag om inzichtelijk te maken wat de mogelijkheden waren. Voor, met name, de keuken. Wanneer dit zorgde voor het goede gevoel konden ze verder gaan met hun plannen.

Wensen
Een ding is duidelijk het raampje in de binnenmuur is handig om meer licht te krijgen maar niet gewenst in verband met de inkijk. Het stel wil letterlijk en figuurlijk geen “pottenkijkers” in de keuken. Aan de voorzijde willen ze een royale extra eethoek om ‘s morgens, in het ochtendlicht, te kunnen ontbijten. Vanuit die eethoek moet er goed contact zijn met de keuken. Echter vanuit de eethoek in de woonkamer moet de keuken “uit het zicht blijven”. De keuken moet vooral functioneel zijn met verschillende werkplekken; een plek om te wassen, snijden, koken en te “bergen”. De keuken moest wel een zekere relatie te hebben met de woonkamer.

In de huidige woning vinden ze de keuken te donker. Daarnaast zouden ze graag wat meer bergruimte willen hebben en deze goed toegankelijk willen hebben. Ook een groot aanrechtblad staat op het verlanglijstje. Een keuken waar je met z’n tweeën goed kunt werken. Het huidige barretje wilden ze niet meer. Dit ondanks dat ze dit erg handig leek als doorgeef plek voor de vaat (vanuit de woonkamer). De keuken moet ook ergonomischer worden; in hun oude keuken maakte ze nog vele “loop-meters” en ook moet er een kritisch nagedacht worden over de aanrechthoogte.

Vervolg
Aan mijn de “schone” taak om hier een mooi ontwerp van te maken. Nieuwsgierig na het eind resultaat? Binnenkort zie je hier het resultaat.