STAPPENPLAN

Hieronder leggen wij uit hoe het proces van het ontwerpen en bouwen van onze schuurwoning verloopt en wat erbij komt kijken. Vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen je hierover graag meer.

1.Kennismaking
Bevalt de informatie op onze website? Dan is het wellicht eens tijd om persoonlijk kennis te maken. Wij komen vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden te bepreken. Indien je een vrijblijvende afspraak wilt maken neem dan contact op met Jérôme Brands (jeromebrands@schuurwoningen.info).

Onze prijzen
Een aantal schuurwoningen zijn voorzien van een prijs. Hoewel deze vriendelijk geprijsd zijn door een slim ontwerp moet wel opgemerkt worden dan de prijzen en oppervlakte genoemd indicatief zijn, waarbij gestreefd is te komen tot een maximale afwijking van 10%. De prijs is inclusief het honorarium van € 7.490,- (stap 2 en 3). Helemaal opnieuw beginnen kan ook, de meerprijs hiervoor bedraagt € 2.495,- . Bij elke stap leggen we onze afspraken vast. Een kennismakingsgesprek is uiteraard gratis!

2. Ontwerpproces
Het Voorlopig Ontwerp bestaat uit een eerste opzet van de plattegronden die gebaseerd zijn op de woonwensen die je ons hebt meegegeven en jouw keuze van een bestaand ontwerp. Deze tekening wordt met je besproken in de tweede afspraak. De aanpassingen en opmerkingen die je hebt op de tekeningen worden vervolgens verwerkt tot een Definitief Ontwerp (DO). Deze tekening wordt in een derde afspraak met je besproken. In het DO wordt de indeling van de woning vastgelegd en deze vormt de basis voor de technische uitwerking. Het DO wordt omgezet tot een Technisch Ontwerp waarin alle elektropunten, schakelaars en eventuele radiatoren worden ingetekend op de door jouw gewenste posities. Deze tekening wordt in een vierde afspraak met je besproken.

Onze prijzen
Het ontwerp honorarium bedraagt € 5.495,-. Helemaal opnieuw beginnen kan ook de meerprijs hiervoor bedraagt € 2.495,- Dit bedrag is inclusief het maken van een prijsindicatie van de door jouw gewenste schuurwoning. Verder ga je nog geen enkele verplichting aan!

Extra “Interieur advies op maat tijdens het ontwerpproces”
Onze woningontwerpers creëren de ruimte. Onze interieurspecialisten creëren de sfeer. Voor
€ 2.495,- meerprijs heb je al hun expertise. Wat krijg je hiervoor:
– een doordacht indelingsvoorstel (2D plattegrond), gebaseerd op de ruimte, de lichtinval, praktische wensen en loop- en zichtlijnen.
– een passend kleurvoorstel voor de wandafwerking en stalen van de voorgestelde verf en het behang
– 3D ontwerp; zodat je een totaalbeeld krijgt van uw nieuwe interieur.
– lichtplan; In de 3D impressie laten wij zien hoe je een mooie en functionele verdeling van licht over de ruimte krijgt

3 Bouwaanvraag
Vanaf het moment dat de ontvangstbevestiging van de gemeente is ontvangen, gaat de behandeltijd bij de gemeente lopen. De tijd die de gemeente maximaal voor deze beoordeling mag nemen is 14 weken (8 weken + evt. verlenging van 6 weken). Na afgifte van de Omgevingsvergunning door de gemeente, moet je nog rekening houden met 6 weken bezwaartermijn. Na deze 6 weken is de vergunning onherroepelijk en kan worden gestart met de bouw. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij daarom altijd om rekening te houden met 20 weken procedu

Onze prijzen
Op basis van het Technisch Ontwerp (TO) wordt de aanvraag omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente. Je ondertekent een door ons opgestelde machtiging waarmee wij gemachtigd zijn om de aanvraag voor je in te dienen. Voor de complete bouwaanvraag procedure betaal je € 1.995,-

4 Bouwen
Op het moment dat de omgevingsvergunning door de gemeente is afgegeven, zal de aannemer zo snel mogelijk een aannemersovereenkomst opstellen. Hierbij wordt een bijbehorende bouwplanning afgegeven. Na ondertekening zal de aannemer starten met de werkvoorbereiding en inkoop van alle bouwmaterialen en zal de bouw starten volgens de afgegeven bouwplanning. De gemiddelde bouwtijd is ca. 4 tot 6 maanden, afhankelijk van het type schuurwoning en de specifieke situatie.

Extra “Bouwbegeleiding tijdens de bouw”
Door samen te werken met aannemers, onderaannemers en leveranciers kunnen wij een constante kwaliteit van de bouw van onze woningen garanderen. Tegelijkertijd zijn wij als ontwerpbureau betaalbaarder, omdat wij de woningen technisch zo hebben uitgedacht dat zowel wij en de aannemer beter en sneller kunnen werken. Dit scheelt jouw in je portemonnee! Mocht je er toch nog behoefte aan hebben kun je tijdens de uitvoering van uw woning kiezen voor technische bouwbegeleiding. Prijs hiervan op aanvraag.