Sinterklaas?

Nee, zo ver is het nog niet, alhoewel…. De dagen worden korter en in ieder geval de nacht temperatuur zal de komende weken verder zakken.

Nadat we afgelopen zomer hebben gevochten om de warmte buiten te houden wordt nu langzamerhand het gevecht om de warmte juist binnen in onze huizen te houden. Zeker in onze hysterisch slecht geïsoleerde historische pandjes. Goed nieuws; de overheid speelt voor sinterklaas met mooie nieuwe subsidies om je huis te gaan isoleren.

Ook willen we onze mooie spulletjes in ons huis houden. De zon gaat het rustig aan doen en de politie krijgt het drukker met woninginbraken….. Een slimme Gouwenaar maakt daarom nu gebruik van het gemeentelijke subsidiepotje om zijn / haar huis te voorzien van beter hang en sluitwerk.

Ook spelen de gemeentelijk energiecoaches voor sinterklaas, naast een geheel kosteloos advies trakteren ze je ook nog op energiebespaarbox surprise. Je zult het zien; met een paar simpele ingrepen kun jij ook je duurzaamheids steentje bijdragen.

En wil jij helemaal uitpakken dan bestel je meteen een duurzame verwarmingsinstallatie voor de koude winter en doe je de gasketel eruit. Kost jou, maar ook zeker de overheid, een paar centen maar dan heb je ook wat. Tot een paar duizend euro subsidie krijg je als (sinterklaas) cadeautje van de overheid.

En zo komt ook Jan Splinter door de koude winter. Want één ding is zeker, door al die investeringen blijft er gedurende de koude wintermaanden meer geld over voor de leuke dingen in het leven; zoals een feestelijk sinterklaasfeest (met of zonder zwarte piet…).