Winstgevende projectontwikkeling

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor een dubbeltje op de eerste rij maar wel de dubbele winst!

Opgekocht in het kader van stadsvernieuwing en in de markt gezet voor de crises als “kluswoningen”. En wat blijkt; een aantal jaren later staan de zelfde woningen nog steeds te koop maar dan voor een hogere prijs. Het volgende valt te lezen op de website van de woningbouwvereniging: 6 panden aan de Wachtelstraat zijn casco gerenoveerd. 2 zijn er als “Kluswoningen” verkocht. De laatste 4 woningen worden geheel afgebouwd en in de verkoop gezet.
Daarnaast is er voor gekozen om de grootste “rotte kies” het taxibedrijf inclusief opstallen en het terrein her in te richten met twee nieuwe woningen, garageboxen en een groot parkeerterrein. Feit blijft wel dat de woningen alleen maar duurder zijn geworden. Op funda lezen we: Op het achterterrein dient een eigen parkeerplaats gekocht te worden voor het bedrag van € 7.500,–.Voor het alternatief heb ik rekening gehouden met de volgende aspecten:
– huidige woningen verkopen slecht en liggen “niet ideaal” (zie ook de milieu rapportage)
– het achterliggende terrein heeft bodemverontreiniging
– er dient rekening gehouden met de parkeernorm (parkeerdruk ter plekke hoog)

Het alternatief:
Accepteer verlies op de eerste rij bestaande woningen (lage verkoopprijs)en zet op het wat nu parkeerterrein is geworden “woningen op poten”