En wat zijn jouw energieke voornemens?

En wat zijn jouw energieke voornemens?

In 2022 heb ik Gouwenaren geholpen bij het buurtenergieloket en in (opdracht van de gemeente) Leiden monumenteigenaren, voor een betaalbare energierekening en een eerste stap richting energietransitie. Maar hoe staat het met mijn eigen energietransitie?

In 2022 bleven we lekker hip koken op inductie. Effectiever ventileren zorgde voor minder koude lucht binnen. En de CV geeft alleen warmte waar en wanneer het echt nodig is, en verwarmde lokaal bij indien nodig met ons infraroodpaneel.

In 2022 een grote verbouwing en onze eerste zomer met B&B gasten. Voor hen geen koude douche. Nee – foei je moet je schamen – maar een regendouche. Maar wel met douche WTW en van het gas af met een ventilatie warmtepompboiler.

In 2022 steeg daardoor ons waterverbruik wel maar ons gasverbruik daalde. Besparend is ook ons eigen experiment met een waterbesparende douchekoppen. Ook eens de verschillen types proberen? Je kunt ze bij mij lenen!

Voor 2022 was onze doelstelling 2 maanden geen gasverbruik en een gasverbruik van maximaal 1250 m3. Het werden vijf maanden en een verbruik van een kleine 800m3 gas. Wel is ons elektriciteitsverbruik toegenomen met 700 kWh tot……….600 kWh.

In 2023 gaan we echt beginnen met “de schil”. Wellicht met wat hulp van het gemeentelijk isolatieprogramma. Wil jij ook profiteren van de subsidies? Wellicht kan ik je helpen. Maak een, nog steeds vrijblijvende afspraak, via mijn website.

Voor 2023 minimaal 8 maanden geen gasverbruik en een maximaal gasverbruik van zo’n 600m3! Daarbij maximaal zo’n 1000 kWh stroomverbruik. Zover onze doelstellingen. En jouw doelstelling? Wellicht kan ik je helpen!

Want ook in 2023 wil ik andere helpen en inspireren. Zonder grijze wollen sokken bieden we weer warme koffie aan tijdens de duurzame open huizenroute. Open zijn we ook elke vrijdag, op afspraak, voor kennisdelen en maken. Jij bent ook van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Jérôme

Meer duurzame bouwbabbels? Ik wil ze graag lezen
Eens sparren over duurzaamheid. Ik wil contact.
Nieuwsgierig naar mijn dienstverlening? Hier vindt je een overzicht van wat ik allemaal voor je kan doen