Ondersteboven van deze dijk van een schuurwoning!

Ondersteboven van deze dijk van een schuurwoning!

Heb je al kennis gemaakt?
Is het een dijkwoning? Is het schuurwoning? Ik zou zeggen het is een dijk-schuurwoning. Of nog beter het is een dijk van een schuurwoning. Een beetje vreemde eend in de bijt. Slapen gebeurt in het souterrain waardoor er onder de kap een heerlijke ruime living ontstaat.

voor en achtergevel

Een schuurwoning
Zoals elke schuurwoning is de hoofdvorm met zadeldak waarbij hier gekozen is om het dak grotendeels over te laten lopen in de zijgevels. Dit alles zonder teveel detailleringen; mooi door zijn eenvoud. Passend in zijn omgeving door de royalere dak overstekken die zorgen voor een “droge” binnenkomst en een beschut terras. Het is een prachtige woning met de eenvoud van een traditionele agrarische schuur gelegen aan een dijk.

interieur

Ideaal voor?
Een mooie compacte vorm die als een jas past qua vierkante meters aan het eisenpakket. Met een woonoppervlakte van circa 100 m2 en een inpandige garage van circa 20m2 is dit een echt familiehuis. Via een ruimtelijk hal op dijkniveau betreedt je de hoge woonkamer met een “nok hoogte” van 4 meter heeft waarbij het plafond afloopt tot 1,75 meter aan de zijkanten. Deze ruimte heeft een royaal kookeiland en een kastenwand voor alle keukenapparatuur. Aansluitend is er het terras onder de kap die dankzij het vele glas en opslaande deuren vloeiend overloopt in de woonkamer. In het souterrain bevinden zich 3 royale slaapkamers (elk minimaal 12m2), een badkamer, een separaat toilet en de inpandige garage complimenteert het ontwerp.

Superzuinig
Deze schuurwoning wordt natuurlijk bij voorkeur energiezuinig gebouwd! In het dak komen daarom een flink aantal geïntegreerde zonnepanelen en er wordt extra isolatie in buitengevel en dak toegepast. Ook wordt driedubbele beglazing in de grote raampartijen toegepast. De leefruimtes en sanitaire ruimtes worden voorzien van individueel (per vertrek) regelbare vloerverwarming. Boven de trap is een ruimte gereserveerd voor apparatuur die de warme lucht uit de woonkamer onttrekt voor een warmtepomp.

Bouwplannen? Laat ons eens met je meekijken en neem desgewenst contact met ons op.
Nieuwsgierig naar onze dienstverlening? Hier vindt je een overzicht van ons stappenplan
Nieuwsgierig naar andere uit de categorie “bescheiden”? Hier vindt je het overzicht.