Hoe hoog wordt jouw energierekening?

Hoe hoog wordt jouw energierekening?

Ook van de zomer genoten. Wij wel!

Een hele zomer aardgas vrij…tenminste dat was mijn bedoeling. Op 1 mei ging onze CV ketel uit. En het is niet gelukt. Of toch wel…….Zo hebben we de afgelopen maanden toch nog een klein kuubje aardgas verbruikt. Maar wat veel belangrijker is, we hebben naast (vrijwel) geen gasverbruik ook geen energiekosten gehad. Sterker nog…. Dankzij onze zonnepaneeltjes hebben we elke zomermaand geld terug gekregen van onze energieleverancier.

In mei kregen we € 69,93 en de daarop volgende maanden respectievelijk €111,35, € 65,35 terug. We verwachten in augustus ook nog zo’n 7 tientjes terug te krijgen. Dat betekent dat we globaal 300 euro terug ontvangen. Dit door gasapparaten te vervangen voor duurzame(re) apparaten op elektriciteit en zoals eerder benoemd onze zonnepanelen. Daar moeten we wel wat kanttekeningen bij plaatsen…

Een van die kanttekeningen is dat de bedragen gebaseerd zijn op de nieuwe energie / btw tarieven. Daarnaast moeten we ook realiseren dat het geld dat we overgehouden hebben hard nodig hebben om de hoge energielasten in de winter te betalen. Want dankzij het nog ontbreken van een goede isolatie van onze doortocht woning hebben we nog een aardig spaarpotje nodig voor de winter. Helaas heeft niet iedereen een potje om de winter warm door te komen. De verwachting is dan ook dat de hoge energielasten menigeen de das om zal doen. Letterlijk maar ook helaas figuurlijk.

Daarom bied ik de komende maanden ondersteuning aan een ieder die zijn energierekening wil verlagen. Naast de duurzame huizenroute is er het energiebuurtloket op de Raam in Gouda, de “kennis maken en delen” sessies en mijn werk als energiecoach plus. Want in het hele land heb je al energiecoaches. Zij doen goed werk. Zij helpen vooral bij het “laaghangend fruit”. Dit zit vooral op bewustwording en gedragsverandering. Als energiecoach plus kijk ik naar het hele plaatje. Naast gedrag en bewustwording kijk ik ook naar installaties en bouwkundig zaken. Voor de data en meer informatie kijk op mijn website.

Geniet van een – hopelijk niet – koude winter!

Jérôme

Meer duurzame bouwbabbels? Ik wil ze graag lezen
Eens sparren over duurzaamheid. Ik wil contact.
Nieuwsgierig naar mijn dienstverlening? Hier vindt je een overzicht van wat ik allemaal voor je kan doen