Warmer, goedkoper en duurzamer! Wie wil dat nou niet?

Warmer, goedkoper en duurzamer! Wie wil dat nou niet?

Warmer en goedkoper….. En dan heb ik het niet over een busreis naar een zuidelijk beton dorp aan een of andere costa. Maar wel over jouw vaatwasser en wasmachine…..

Kleine wasjes, grote wasjes je doet ze in de wasmachine. Wie is er niet groot mee geworden? Maar jij geeft toch je wasmachine geen ijskoud water! Jawel, nou en, hoor ik je zeggen. Nou zo’n driekwart van het elektriciteitsverbruik van een wasmachine ontstaat door het opwarmen van het water in het apparaat.

En alle eet restanten op je mooie service? Met hand, ik dacht het niet. De vaatwasster dan? Die is de grootste energie eter . Tenminste 1 onderdeeltje in die mooie vaatwasser, het verwarmingselement! Dat eet niet dat vreet!! Gemiddeld zo’n 250 kWh per jaar. Afhankelijk natuurlijk van je eigen eetgedrag. Uiteraard.

Dus laad maar goed (!) vol en gooi maar vol, maar wel met warm (!) water. Kortom een modelletje met Hotfill. Maar ergens moet toch dat warmwater gemaakt worden hoor ik je denken…. Kies je voor een warmtepompboiler? Die heeft zo’n 80% minder energie nodig om dezelfde hoeveelheid warmwater te maken. Nog goedkoper; een zonneboiler maakt ruim voldoende warmwater voor een paar tientjes per jaar. Daarnaast is het een gevalletje sneller de kast weer in; hun bijzondere karakter maakt dat ze sneller hun werk doen. En voor alle zekerheid, ik heb het dan over een vaatwasser.

Nou is bovenstaande problematiek niet allemaal zo helder (als je vaat) als hierboven beschreven. Soms zijn er van die vlekjes die je maar niet weg krijgt…. En dat leid weer tot een net andere situatie. Hotfill kan dan wellicht nog warmer zijn maar niet goedkoper. Graag geef ik je advies tegen een kleine vergoeding. Immers mijn wasmachine moet ook blijven draaien.

Eens verdere kennismaken? Onder het genot van een kopje koffie? (dat kan; ik heb ook een vaatwasser) Ik wil contact.
Wil je (eerst) weten hoe ik je kan helpen? Ja dat wil ik!

Nog niet uitgelezen over duurzame oplossing…… Ik wil verder lezen