Plan voor het moderniseren van een “schrootjeshuis”

Aan mij werd gevraagd of ik nog een leuk ideetje had voor deze woning……..Hieronder de plattegrond van de begane grond die ik mocht oppakken.

bestaande situatie

Daarbij waren de randvoorwaarde onder andere:

  • een lichte ruime woonkamer
  • geen benauwde patio maar een royale buitenruimte
  • ruimte voor de fietsen

Hieronder de nieuwe opzet van de begane grond:

nieuwe situatie

Door de woonkamer naar achter te schuiven ontstaat er aan de voorzijde een ruimte voor het plaatsen van de fietsen.

Het toilet en de meterkast moesten vernieuwd worden en deze zijn nu geplaatst dicht bij alle aansluitingen. De keuken is slim gedeeltelijk onder de trap geplaatst. Op deze wijze zijn alle “technische zaken” gebundeld.

Door de woonkamer geheel door te trekken naar de achterkant van de kavel ontstaat er een grote woonruimte (circa 50m2). Boven de zitkamer bevindt zich een riant beschut dakterras.

De verbouwkosten zijn hierdoor beperkt immers er wordt vooral gebouwd tegen de bestaande bebouwing. Licht treedt er binnen door een lichtstraat (volledige breedte van de kavel / woonkamer) en een mooie intieme patio.

Zelf ook een uitdaging? Ik help je graag! Neem contact met me op

de nieuwe zitkamer
de nieuwe eetkamer

Hulp nodig bij verduurzaming of verbouwing? Ik help je graag! Neem contact met me op