Volop genieten van de zon

Volop genieten van de zon

Afgelopen maand hebben we onze eigen accu kunnen opladen door het zonnetje. Op het terras of in de tuin genieten van de opwarming van de aarde. En nou niet zeggen “ ja, lekker op het terras tot ’s avond laat”. Want die terras-verwarmers zijn feitelijk aarde-opwarmers. Het blijft een bijzonder fenomeen zittend onder de terrasheater en dan nog discussiëren over de afhankelijkheid van de russen.

Afhankelijkheid van de zon is minder erg. Mijn rekening voor elektriciteitsverbruik was afgelopen maand 0 euri’s. Dit dankzij mijn zonnepanelen. En nou niet zeggen “ja leuk, maar je bent wel afhankelijk van de verdwijnende salderingsregeling” Nee hoor, want voorlopig blijft deze regeling er nog, en er wordt nu al gesproken over subsidies voor thuisaccu’s.

Gesproken over accu’s; vanaf 20.000 euri rijdt je een elektrisch stadskarretje. Toch bijzonder aantrekkelijk met de huidige benzine prijzen. En nou niet zeggen “wat heeft dat met zonnepanelen te maken” want ook de auto gaat zijn accu opladen met de zon. Jazeker, de eerste elektrische auto met zonnepanelen is er al. Wel voor zo’n 200.000 euri’s. Maar dan ben je feitelijk niet meer afhankelijk van de stekker.

En nou niet zeggen “En wanneer komen de eerste zonnepanelen die niet afhankelijk zijn van de zon?” want die bestaan al. Ze blijven zonder zon, nog steeds voldoende warmte “oogsten” voor het laten draaien van een warmtepomp. En elektriciteit opbrengst is vaak hoger dan met de “ouderwetse” zonnepanelen.

Ik kies trouwens ook voor waterstof. En nou niet zeggen “Kies jij voor waterstof; beperkt beschikbaar, omslachtig te maken en vooral gemaakt met behulp van olie en gas?” Jazeker, ik kies voor waterstof omdat je dit kunt maken met zonnepanelen. Zodra het uitontwikkeld en betaalbaar is lijkt het mij een goed alternatief samen met die ouderwetse zonnepanelen. Bijkomende voordelen; niet of minder afhankelijk van de salderingsregeling en of accu.

Maar voor nu geniet ik en mijn zonepanelen volop van de zon. Maar ook de (technische) toekomst lijkt zonnig! Geniet van de zomer!

Met vriendelijke groet,

Jérôme

Meer bouwbabbels? Ik wil ze graag lezen
Eens sparren over duurzaamheid. Ik wil contact.
Nieuwsgierig naar mijn dienstverlening? Hier vindt je een overzicht van wat ik allemaal voor je kan doen