Zelf bouwen

Zelf bouwen

Deze opdrachtgever wou geen schuurwoningen…. want dat voldeed niet aan de harde eis van twee lagen “recht” plus kap. Maar toch een woning geheel vrijstaand als dat toch eens kon…..Voor mij als ontwerper een echte uitdaging; hoe kunnen we een betaalbare mooie bijzondere woning realiseren welke “past” op de kavel.

voorgevel
1e verdieping

Eerste ontwerp (uitgevoerd)
Op de begane grond een woonkamer met een straat gerichte keuken (totaal circa 40m2), hobbyruimte en berging (beide circa 10m2). Op de verdieping twee kleine en een grote slaapkamer (totaal circa 35m2) en een riante badruimte van minimaal 10m2.


Tweede ontwerp
We hadden nog een tweede mogelijke oplossing met lagere bouwkosten. Dit was toch een 1 laag “recht” met kap woning. Een vloeroppervlakte van circa 70m2 op de begane grond, op de eerste verdieping circa 40m2 geteld vanaf 2 meter hoogte. En dan op 2e verdieping, de zolder nog ruimte voor de derde slaapkamer met een oppervlakte van circa 15m2. Langs de schuine wanden op de 1e verdieping zouden zoveel als mogelijk bergruimte (groene vlak) gecreëerd moeten worden zodat de hoofd slaapkamer (rode vlak), badkamer (blauwe vlak) en gang (paarse vlak) “rechte wanden” zouden hebben. Alleen in de logeerkamer (gele vlak) zijn de schuine wanden echt zichtbaar. Maar daar word geen plafond aangebracht. De nok van de slaapkamer komt daarmee op circa 4,50 meter. Daarmee word deze relatief kleine kamer ruimtelijk. Met dit ontwerp kon de harde eis van 2 lagen “recht” worden “omzeilt.

voorgevel