Ik hoor ze zeggen….

Ik hoor ze zeggen….

……….. we hebben een eigen huis maar onze spaarpot slinkt door hoge inflatie en lage rente.
De prijzen voor elektriciteit en gas stijgen erg hard. Wellicht moet er geïnvesteeerd worden in energiebesparing en duurzame energieopwekking. 

….. we hebben zo’n hoge energierekening. 
Zoiets als uit je humeur door de stijgende benzineprijs rijdend in een hummer. Immers circa 75% van alle Goudse woningen heeft energielabel B of slechter.

…. we geven nu al gemiddeld zo’n 5% van ons inkomen uit aan energie.
Bij energiearmoede geef je zo’n 10 % uit aan energie. Het is een serieus groeiend probleem maar (nu nog) vooral een probleem van buiten de Randstad. 

…. we vinden 5%, en in de toekomst nog meer, een boel geld. 
Of 5% meer vakantiegeld door een negatieve elektriciteitsverbruik en 35m3 gas per jaar besparen. Door te beleggen…. met 5% rendement; het dak vol met zonnepanelen en elektrisch koken.

…. we denken dat er geen zonnepanelen passen op ons dakkie.
De energiecoaches geven maatwerkadvies. Er is veel mogelijk. Zoals panelen die energie en warmte opleveren. Onze bijeenkomst gemist hierover? Zie onze website voor het verslag.

…. we vinden het niet interessant omdat de salderingsregeling niet meer bestaat.
Hij loopt nog eventjes en wordt langzaam afgebouwd. Zonnepanelen worden goedkoper en de levering van elektriciteit wordt duurder dus blijven ze zorgen voor een fikse besparingen. Ook zijn er al veel ontwikkelingen op het gebied van thuisaccu’s.

……we hebben gehoord dat het elektriciteitsnetwerk het niet aankan.
De techniek staat niet stil! Er zijn nu al een thuisaccu’s die weten of er een overschot aan stroom is. Pas nadat de thuisaccu vol is, wordt er alsnog aan het elektriciteitsnet teruggeleverd.

…….. we denken dat het niet (brand)veilig is.
Een goede zonnepaneleninstallaties is absoluut veilig. Er zijn al thuisaccu’s die niet gevoelig zijn voor warmte en daarmee niet meer brandgevoelig.

……… we willen geen zonnepanelen, duurzamer leven en een lagere energierekening
Het belang van goede isolatie werd / wordt ook duidelijk tijdens de isolatieweken. Binnenkort gaan we als netwerk waarschijnlijk een “excursie” organiseren naar de woonwijzerwinkel voor meer info over onder andere isolatie.

Jij bent natuurlijk ook van harte welkom! Ga je mee? (hopelijk niet in je hummer!)

Groet,

Jérôme Brands

Meer bouwbabbels? Ik wil ze graag lezen
Eens sparren over duurzaamheid. Ik wil contact.
Nieuwsgierig naar mijn dienstverlening? Hier vindt je een overzicht van wat ik allemaal voor je kan doen.