Keuzes maken lastig? Dacht het niet!

Keuzes maken lastig? Dacht het niet!

Twijfelen of je je gasrekening nog wel kunt betalen….

Twijfelen wat je wat aantrekt voor buiten. Want de afgelopen maand was het vaak te warm voor de lekkere extra dikke winterjas en te koud voor geen jas. Dat zou eigenlijk ook moeten gelden voor je huis…….

Twijfelen over het wel of niet aan zetten van de CV. Want eigenlijk was het te warm om de CV ketel aan te zetten maar te koud zonder de centrale verwarming….De hybride warmtepomp zou het nog prima aankunnen. Een beperkte investering om flink te besparen in dit kwakkelende weer.

Maar nu hoor ik je zeggen….ik twijfel nog over de aanschaf van zo’n hybride warmtepomp……Geen twijfelstress! Immers het is eigenlijk ook nog te warm voor centrale verwarming……. Waarom ga je niet beginnen met decentraal verwarmen. Immers je huis koelt nog teveel af dus verwarm alleen het gedeelte waar je moet zijn.

Draai alle radiatoren dicht behalve die in bijvoorbeeld de woonkamer. Ben je thuis dan is het heerlijk warm in de woonkamer en het rest van het huis net te fris voor zonder trui of zonder lekkere warme deken. Nog meer gas besparen; zet het verwarmingswater voor de radiatoren zo laag mogelijk. Ga daarbij tot zo’n 50 graden. Hoe beter je huis geïsoleerd is hoe langer je dit vol kunt houden bij dalende buitentemperaturen. En neem van mij aan met deze 2 ingrepen is het een grote kans dat je gasrekening zelfs lager is dan vorige jaar!

Nog twijfels? Of het allemaal werkt? Probeer het gewoon uit. Het is kosteloos! Succes!!

Jérôme Brands

Dan nog een tipje:
Werk je thuis en doe je dat niet in de woonkamer dan moeten de aanslagen op je toetsenbord niet bepaald worden door de bibberende vingers. Een extra bijzetkachel doet wonderen. Bij voorkeur een infrarood paneel die ruimtes tot circa 25m2 zonder problemen verwarmen

Meer bouwbabbels? Ik wil ze graag lezen
Eens sparren over duurzaamheid. Ik wil contact.
Nieuwsgierig naar mijn dienstverlening? Hier vindt je een overzicht van wat ik allemaal voor je kan doen