Geef jezelf eens een cadeautje!

Geef jezelf eens een cadeautje!

Corona gooit aardig wat (schoorsteen) roet in ons eten. Of liever gezegd, in onze p(l)annen in deze Sint en Kerstman maand. Kwade tongen beweren overigens dat we zelf voor beide heren spelen. Dat we zelf allerlei cadeautjes aan anderen geven uit naam van de Sint of Kerstman. Dat zal toch niet waar zijn…

Ik heb mijn eigen cadeautje al geregeld; een mooie inductiekookplaat. Want je verwarmt je huis toch ook niet meer met een kolenkachel? Zo’n ouderwetse gaspit zorgde dan wel voor extra ruimteverwarming maar volgens mij wil je, net zoals bij inductie koken, de warmte alleen gebruiken om zo snel mogelijk je zondag-ochtend-ontbijt-eitje klaar te hebben.

En supersnel koken kan ie! Maar wat ook supersnel gaat, is het schoonmaken van zo’n inductiekookplaat. Thuis hoor ik dan ook alleen maar complimenten over ons nieuwe kookplaatje.

En dat gedeeltelijk ook met jouw belastingcentjes. Want ik heb mijn kerstcadeautje al gekregen van de gemeente. Namelijk jouw belastingcentjes om mijn groepenkast in de meterkast geschikt te maken voor inductie koken en zonnepanelen..

In deze donkere maanden krijg ik zelfs nog wat gratis energie voor het wonderplaatje van de zon. Oké, de aanschaf van zonnepanelen kost wel wat, maar ook hier heb jij (indirect) aan meebetaald. De toegevoegde waarde en dan heb ik niet over die aan mijn huis bij toekomstige verkoop maar over de BTW krijg ik netjes van de overheid terug.

Dankzij die bijdrage heb ik wat groter uitgepakt. Want voor zonnepanelen geldt eigenlijk 4 halen 3 betalen. Met mijn paneeltjes heb ik de komende jaren een negatief energieverbruik. En zolang de salderingsregeling nog (gedeeltelijk) bestaat, krijg ik heel wat geld terug van de energiemaatschappij voor mijn kilowattjes. Nog bedankt voor alle cadeautjes!

Blijf (financieel) gezond!

Jérôme Brands

Deze column was eerder te lezen in de Goudse Post (www.goudsepost.nl)

Advies op maat nodig? Ik help je graag! Neem contact met me op