Slim verbouwplan voor penthouse

Slim verbouwplan voor penthouse

De eigenaar van dit super penthouse kreeg in het verleden de vrijheid om zijn appartement geheel naar eigen wens in te delen. De eigenaar koos toen voor veel kleine kamertjes/hokjes.

bestaande plattegrond

Ontwerpopgave
De hokkerige indeling was niet meer van deze tijd. De wens is een luxe royale keuken met kookeiland, een masterbedroom en een separate ruimte voor gasten (gastenvleugel). Bij de wijzigingen moest er rekening worden gehouden met de huidige “aansluitingen” zoals riool, warm- en koud water en elektra. De zogenaamde huidige technische infrastructuur.

Luxe keuken met groot kookeiland
De huidige study, gang en gastenbadkamer worden omgevormd tot een groot “keuken gebied”. De technische infrastructuur van de 1e badkamer kan gebruikt worden voor de keuken.

interieur impressie

Masterbedroom
Waar ooit de zitkamer was is nu ruimte voor een royale master bedroom. De voormalige keuken is goed om te bouwen naar een kleding kamer, de hier aangrenzende “natte ruimte”, de huidige provisie ruimte en berging, kan worden omgebouwd worden tot badkamer.

Gasten vleugel
De huidige 3 slaapkamers worden verbouwd tot twee royale slaapkamers deze kamers krijgen beide toegang tot de vernieuwde badkamer. De badkamer wordt voorzien van een toilet. Eventueel is dit toilet ook te realiseren als separate ruimte.

nieuwe plattegrond