Tiny schuurwoning

Tiny schuurwoning

Heb je al kennis gemaakt?
Heb je al kennis gemaakt met het fenomeen schuurwoningen… Of nog beter, heb je al kennis gemaakt met de schuurwoning die ik voor je kan ontwerpen? Hieronder nog een voorbeeld…

Een schuurwoning
De naam klinkt misschien wat ongezellig en simpel, maar dit ontwerp is wederom veel mooier dan jij misschien zou denken! Een mooie compacte vorm. Met een oppervlakte van circa 50 m2 is het een echte Tiny House. Het is een prachtige woning met de eenvoud van een traditionele agrarische schuur. Een hoofdvorm met zadeldak waarbij het dak overloopt in de zijgevels. Dit alles zonder teveel detailleringen; mooi door zijn eenvoud. Groot(s) ogend en passend in zijn omgeving door de royalere dak overstekken.

voor- en achtergevel

Ideaal voor?
In dit ontwerp heeft een stel voldoende ruimte. Je betreed direct de ruimtelijke woonkeuken met vide. Deze ruimte heeft een compact kookeiland en een ingebouwde kastenwand voor alle keukenapparatuur. Onder de kap bevind zich op de 1e verdieping een prettige zitruimte. De slaapkamer en gang op de begane grond geven toegang tot de tuin. Een functionele badkamer, separaat toilet en technische ruimte complementeren het ontwerp.

Superzuinig
Deze schuurwoning wordt natuurlijk bij voorkeur energiezuinig gebouwd! In het dak komen daarom geïntegreerde zonnepanelen en er wordt extra isolatie in buitengevel en dak toegepast. Ook wordt driedubbele beglazing in de grote raampartijen toegepast. Een warmtepomp maakt het concept af!