Heet?!

Heet?!

Wat heet heet, bloedheet was het, weer afgelopen week. Vele Gouwenaren gaan dan net zo als de rest van de wereld op zoek naar een airo. Zo’n mooi (?) apparaat; een puist aan je gevel of een sta in de weg in je woning. Het vreet energie, het kost je (lever) tijd en geld.

Zo milieuonvriendelijk wil jij toch niet leven? Bovendien zorgt dit soort milieuonvriendelijk gedrag alleen maar voor nog vaker warmer weer op lange termijn.

Zuid Europa lost het simpel op; op het heetst van de dag een tukkie doen en wanneer het koeler is worden ze (wat) actiever. Niet dat heel Gouda overdag moet gaan slapen, immers het is al veel te rustig in de binnenstad. Maar toch.

Thuiswerken biedt opties. Wat vroeger beginnen in de zomeroutfit, ’s middags buiten zwemmen in het Groenhovenbad en dan ’s avonds of op een vrije dag de verloren uurtjes inhalen. Wel natuurlijk overleggen met de baas!

Natuurlijk ga je met zo’n weer niet thuiswerken op de heetste plek in huis zoals de zolder….. je gaat toch ook niet proberen te douchen onder keukenkraan? Zorg dat je ’s nachts inbraakproof je ramen openzet en controleer je huisinstallaties. Zo kan het zijn dat de warmte de woning vrijwel nooit verlaat dankzij de techniek. Handig in de winter maar voor een warme zomer…

Gesproken over techniek; je kunt ook, met veel subsidie, een ventilatiewarmtepomp kopen. Met enige creativiteit te gebruiken om van de warme binnenlucht heerlijke koele lucht te maken. De energie / warmte die uit het apparaat komt kun je gebruiken om koud water op te warmen. Niet alleen handig voor de douchekraan maar ook bijvoorbeeld de keukenkraan…..

Geniet van de zomer!

Jerome

Deze column was eerder te lezen in de Goudse Post (www.goudsepost.nl)

Meer info
Wil je meer info ontvangen over de toepassingen van warmtepompen en of duurzame maatregelen in je woning? Slim! Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Neem contact met me op