Wat voor een burger ben jij?

Wat voor een burger ben jij?

Vaak wordt gezegd “de burger wil niet verduurzamen” of “de burger kan of wil het niet betalen”. Daarom dit verhaal gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Een verhaal over een burger die bewust is dat het beter moet. Een zogenaamde BBB (Bewuste Beter Burger).

Toen onze BBB een nieuwe badkamer moest hebben, moest het dus duurzamer; een waterbesparende douchekop, douche WTW (warmte terug win systeem), ventilatie warmtepomp, infrarood verwarming, het kon niet op.

Maar welke WTW? Die van 1000 euro via HH (handige Harry) of die van 350 euro via WWW (word wide web). Het gedegen dure advies van de DD(dure deskundige) ”je kunt beter je geld stoppen in een paar extra zonnepanelen”. Dus dan maar geen WTW. Maar het moest duurzamer dus..

Dan maar een ventilatie warmtepomp boiler? Maar er waren geen II (intelligente installateurs) beschikbaar. Onze BBB had alleen maar de mogelijkheid van plaatsing via een LL (lullige leverancier). En wat zei LL tegen BBB? “nee de montageprijs is exclusief luchtkanalen, en de muur doorvoeren kan MM (Meijer Martin) doen voor 100 euro (contant!)”. Dat werd te gek. Maar het moest duurzamer dus..

Een waterbesparende douchekop dan? Maar deze werd ook de kop in gedrukt. Want wat zei de PP (pietluttige partner) tegen BBB? “Een modieuze regendouche wil ik”. Maar het moest duurzamer dus..

Een duurzamere verwarming dan? Dat moest het zijn een mooi infrarood paneel mooi verwerkt in het plafond. Na wederom een eindeloze zoektocht op het WWW door BBB een mooie oplossing gevonden. Maar wat zei de EE (ellendige elektricien)? “ho ho dat kan niet zomaar in een badkamer…..”

Duurzamer? Onze BBB denkt nu : fijn dat duurzamer moet maar hier wordt ik niet blijer van. Onze burger is nog wel bewust maar meer een “Bewust Bekijk het maar Burger” .

Tot slot: ben je ook een BBB? Kies niet voor “bekijk het maar” maar kom eens langs voor gratis advies en ondersteuning!

Met vriendelijke groet,

Jérôme

Meer bouwbabbels? Ik wil ze graag lezen
Eens sparren over duurzaamheid. Ik wil contact.
Nieuwsgierig naar mijn dienstverlening? Hier vindt je een overzicht van wat ik allemaal voor je kan doen