Waarom neem jij geen zonnepanelen?

Waarom neem jij geen zonnepanelen?

Wie wil er nog op gas koken? Niet praktisch en toch echt wel gedateerd. Dus dat moest anders. En omdat ik als “duurzaamheidsman” natuurlijk zonnepanelen zou nemen op onze nieuwe woning heb ik één en ander gecombineerd. Om ervaringsdeskundige te zijn stelde ik, bij de aankoop van de zonnepanelen, me op als een gemiddelde particulier….

Ik belde de eerste installateur. Ik kreeg een mevrouw aan de lijn…nee mijn zoon heeft het druk met al die offertes en daar komt zo weinig handel uit……Dus ik kan u zoon beter maar niet vragen?….. Ja eigenlijk wel…..

De tweede leverancier….. nee we hebben geen informatie nodig we sturen uw de offerte…. Drie dagen later had ik een offerte van de groothandel met begeleidende tekst….als u nu 250 euro als voorschot betaald op uw toekomstige rekening maken we graag een offerte op maat voor u………

Drie maal is scheepsrecht….we komen bij u langs en maken een offerte op maat…. Een vriendelijke meneer kwam langs…..nee van elektriciteit heb ik geen verstand…..daar heb ik mijn onderaannemer voor… ik leg ze alleen op uw dak. De offerte; circa 25% hoger dan gangbare prijzen.

Collectief landelijk inkopen dan….ja natuurlijk kunt u meedoen. Een meneer kwam langs… moeilijk lastig zo’n oud huis…u hoort nog van ons…… Drie dagen later.. gefeliciteerd u huis is geschikt we moeten wel een steiger plaatsen en waar de leidingen moeten komen weten we nog niet….

Dan toch maar geen zonnepanelen….

Dat was mijn eer te na. Na stevige onderhandelen met leverancier 3 kwamen we er uit. Tenminste..
Nee, ik dacht dat ze echt allemaal op uw dak paste …..Twee panelen konden het dak niet op of juist wel… Je moet dus ook nog zelf opletten of de geoffreerde zonnepanelen wel op je dak passen…..

Maar het is nu een half jaartje verder. De zon schijnt heerlijk ondanks dat het pas februari is. De energieopbrengstmeter stijgt en stijgt. De weekopbrengst was nu al soms vrijwel gelijk aan de benodigde energie die we nodig hebben als we de verwarming niet mee tellen. Dat wordt nog wat deze zomer!

En daarom nam ik zonnepanelen!

Wil jij je huis zelf ook comfortabel verduurzamen. Ik help je graag! Neem contact met me op
Of:
Klik hier voor een overzicht van mijn dienstverdeling